Goudsmid ontwerpt unieke sieraden

U wilt een persoonlijk sieraad? U weet wat u wilt, of u heeft er alleen een gevoel bij en er is geen winkel waar u kunt vinden wat u zoekt. Dan bent u bij Tim goudsmid in Breda op de juiste plaats.

Uw persoonlijke sieraad

Goudsmid Tim van Schendel maakt voor u uw persoonlijke sieraad, zoals u het voor ogen had en misschien zelfs beter. Tim neemt uw ideeën en wensen met u door en neemt daar de tijd voor. Hij vertaalt uw ideeën en wensen naar een ontwerp van uw unieke sieraad. U krijgt uw ontwerp te zien in een 3d-afbeelding en ziet dan hoe uw sieraad er gaat uitzien. Zo kunt beoordelen of het wordt wat u voor ogen had.

Sieraad, edelmetaal en bewerking

Edelsmid Tim maakt trouw en verlovingsringen, herinnerings-sieraden, zegelringen, hangers, armbanden en oorsieraden. Hij maakt sieraden in zilver, geel/wit/roze/rood goud, platina, edelstaal en titanium.  Ieder materiaal heeft zijn eigen uitstraling en moet passen bij uw smaak en ontwerp. Ieder metaal kan op verschillende manieren worden bewerkt wat uw sieraad ineens zomaar een andere uitstraling geeft. Edelsmederij Turmali heeft voorbeelden van verschillende bewerkingen zodat u ziet wat er mogelijk is.

Edelstenen in uw sieraad

Tim kan u adviseren over edelstenen en gaat voor u op zoek naar de edelsteen met de door u gewenste kleur. De leverancier waar wij de meeste edelstenen halen reist zelf de wereld rond om ze te selecteren voor zijn collectie. We kunnen ook design slijpsels in uw sieraad verwerken. Edelsmederij Turmali beschikt over een kleine selectie aan edelstenen.

Duurzame handgemaakte kwaliteit

Tim staat voor unieke producten van een duurzame kwaliteit. Uw sieraad wordt met aandacht en liefde gemaakt. Door een verfijnde afwerking krijgt uw sieraad de gewenste uitstraling.  Een handgemaakt sieraad, naar uw persoonlijke smaak, waar u uw leven lang van kan genieten.

Lees meer over het artikel Organische ring
Organische ring

Organische ring

Het ontwerpen en maken van organische ringen is een specialiteit van Edelsmederij Turmali. Vormen en texturen uit de natuur vormen de inspiratie voor deze ringen. We ontwerpen de ringen naar de wensen van onze klanten. U ontvangt een video met een samenvatting van het ontwerpproces.

Lees verderOrganische ring
Lees meer over het artikel Goudsmeden: Zandgieten van sieraden
Verhitten van zilver.

Goudsmeden: Zandgieten van sieraden

Een oude techniek, in het vak van goudsmeden, die soms nog steeds gebruikt wordt is zandgieten. In dit artikel volgen we stap voor stap het proces van ontwerpen naar gieten tot aan het eind resultaat. In het begin van mijn loopbaan als goudsmid heb ik deze techniek vaak uitgevoerd. In de loop van de jaren ben ik me meer gaan toeleggen op het 3D ontwerpen, 3D printen en gieten van 3Dprints. Maar voor nu even een vleugje nostalgie.

Lees verderGoudsmeden: Zandgieten van sieraden
Lees meer over het artikel Alles over goud
exclusieve gouden hanger met bladmotief

Alles over goud

Het bewerken van goud en er sieraden van maken is een mooi vak en een oud vak. Goud is een edelmetaal dat de mensheid al in zijn oudste geschiedenis facineert. Wat wil je weten over goud? Het ontsaan van het goud, de geschiedenis van goud. Goud als edelmetaal en de vele legeringen van goud.

Lees verderAlles over goud

Ringmaten & ringmaat meten

Als ik voor iemand een ring maak neem ik liefst zelf de ringmaat op. Meestal doe ik dat op twee momenten. Aan het begin als we het ontwerp doornemen en nadat in de ring heb gemaakt maar voordat ik de ring afwerk (stenen zetten, schuren/polijsten). Het is lastig als je niet in de buurt woont. Dan zijn er allerlei manieren om de ringmaat te meten. Als we het eens zijn over het ontwerp en prijs stuur ik je een ringenbos om de ringmaat op te meten. Het kan zijn dat de ring een surprise moet worden voor je partner. Ga dan op zoek naar een ring van je partner om daar de ringmaat van te nemen. Weet dan wel of die ring goed zit bij je partner. Lees dit artikel als je meer wilt weten over ringmaten en het meten van de ringmaat.

Lees verderRingmaten & ringmaat meten