Wat bieden we U

In het ontwerpgesprek neem ik uw wensen en ideeën met u door. Als u voorbeelden heeft nemen we die door. Op mijn Pinterestpagina staan enkele inspiratieborden waar u ook ideeën kan opdoen. Ik kan in veel stijlen ringen ontwerpen en maken. Daarvoor gebruik ik diverse 3d ontwerpprogramma’s en een uitgewerkt print en gietproces

U ontvangt een uitnodiging om het ontwerp en de offerte met me door te nemen. Van het ontwerp heb ik voor u een 3d afbeelding: een foto alsof de ringen al gemaakt zijn. Daardoor krijgt u een realistisch beeld van de ringen die gemaakt gaan worden. Bij de oplevering van het ontwerp ontvangt u een offerte waarvoor ik de ringen kan maken.

De trouwringen zijn echt uniek en echt op maat naar uw vinger. Het ontwerp dat ik voor u maak gebruik ik daarna nooit meer. De ringmaat wordt exact opgenomen tijdens het ontwerpgesprek en nogmaals voordat de ringen afgewerkt worden. Indien gewenst pas ik na oplevering van de ringen nog éénmaal kosteloos de ringmaat aan.   

Goudsmid Tim van Schendel heeft de vakschool in Schoonhoven. In de afgelopen 10 jaar is hij een vakman pur sang geworden. Daarnaast maakt hij gebruik van moderne 3d-techniek voor het ontwerpen en maken van zijn sieraden.

Uw trouwringen worden met de hand gemaakt in ons goudsmid atelier te Breda. We werken ambachtelijk met de beste materialen om uw trouwringen met de hoogste kwaliteit te kunnen aanbieden. De materialen die we gebruiken halen we al jaren bij ons vertrouwde leveranciers.

Onze trouwringen zijn duurzaam. We repareren trouwringen door ons gemaakt. Jaarlijks controleren we uw sieraden gratis. We geven 20 jaar garantie op onze trouwringen. Zie hiervoor onze voorwaarden. 

 

Maak een afspraak voor een ontwerpgesprek

Geef de datum en tijd aan die jou uitkomt.

Organische vormgeving

Menselijke, dierlijke en plantaardige vormen zijn de basis voor organische vormgeving. Kenmerkend zijn de vormen zonder duidelijke rechte lijnen. Organische vormen bestaan uit zachte, vloeiende lijnen en gebeeldhouwde vormen. Door het gebruik van deze ontwerpstijl kan ik oneindig organische trouwringen ontwerpen en maken.

 

De vormgeving van deze ringen kan je blijven boeien: 

“Hoi Tim, een maand getrouwd nu en elke dag nog blij met de prachtige trouwringen die jij voor ons maakte. Op de dag van ons huwelijk werden we overstelpt met complimenten over de vorm, de kleur en het ontwerp van onze trouwringen. Ook nu nog blijven mensen vragen of ze ze eens mogen zien, ‘want ik hoorde dat ze fantastisch zijn’. Wat fijn is, is dat ik elke dag nieuwe dingen ontdek aan mijn ring. Wij zijn er allebei geweldig trots op en zullen met veel plezier aan de wereld vertellen wat een top-edelsmid jij bent.”

De vormgeving van de ringen moest organische en natuurlijk zijn. De edelsteen moest op organische wijze in de ring vervat zijn. Het vormgeven van organische trouwringen is een handelskenmerk van Edelsmederij Turmali.

Designer & Goudsmid Tim van Schendel

Goudsmid Tim van Schendel werkt sinds  2013 vanuit zijn atelier / werkplaats. Tim heeft in 2010 de Vakschool te Schoonhoven afgerond en is gediplomeerd ontwerper & goudsmid / edelsmid. De afgelopen jaren heeft Tim zich verder gespecialiseerd in 3d ontwerpen en ontwerpprogramma’s, 3d prototyping zoals 3d frezen en 3d printen van ontwerpen.

Aandacht en creatieve ideeen

De kracht van Tim is de persoonlijke aandacht voor de klant en zijn/haar vraag. Bij persoonlijke opdrachten neemt Tim uitgebreid de tijd om samen met klanten het ontwerp door te nemen.  Edelsmid Tim staat voor eerlijke goede adviezen; Creatieve ideeën en ontwerpen geschraagd door vakmanschap in het maken van sieraden.

3D ontwerpen

We maken gebruik van 3D ontwerpprogramma’s die in staat zijn om op een  natuurlijke manier in 3d te ontwerpen. Door speciale gietmethode kunnen we 3d dp prints gieten. Deze manier van ontwerpen en gieten biedt tal van nieuwe ongekende mogelijkheden bij het ontwerpen en maken van sieraden.

Edelstenen

In de organische  trouwringen kunnen edelstenen worden verwerkt. Er zijn mooie (ook gekleurde diamanten) die goed in organische ringen passen. Een zeer mooi alternatief is saffier. Saffier is na diamant de hardste steen en dus zeer geschikt voor ringen, deze stenen zijn ook in veel kleuren verkrijgbaar. Het zjn stenen met een mooie uitstraling. We maken er een sport van om de mooiste edelstenen voor u te zoeken. Onze leverancier haalt zelf overal ter wereld de beste en mooiste edelstenen. We kunnen ook edelstenen met speciale slijpsels in uw ring plaatsen waardoor uw ring nog meer straalt.

Duurzame ringen

Wilt u ook mooie aparte organische trouwringen of iets geheel anders maak een afspraak voor een vrijblijvend ontwerpgesprek. U beslist als we uw ontwerp hebben gemaakt. We maken alleen mooie duurzame trouwringen dus geen dunne smalle ringen die binnen enkele jaren al zo versleten zijn dat ze niet meer te dragen zijn. Uw trouwringen moeten een levenslang mee kunnen.

Passend in alle opzichten

We willen ook dat uw organische trouwringen goed passen. Bij het ontwerpgesprek nemen we zelf de ringmaat op. Voordat de ringen worden afgewerkt komt u ze eerst nog een keer passen. Daarna werken we uw ringen prachtig af. Mocht dan na enige tijd blijken dat ze niet goed meer passen, maken we ze kosteloos weer passend voor u.

Ontwerpen Organische trouwringen

Samen ontwerpen hoe gaat dat? U heeft een idee of een aantal afbeeldingen die u aanspreken. Samen met Tim gaat u het gesprek aan en ontstaan er ideeën, tekeningen en beelden. Tim werkt dit uit in een digitaal ontwerpprogramma.

Het resultaat ziet u in een afbeelding waarin u uw ontwerp ziet alsof het gefotografeerd is. Daarmee krijgt u een goede indruk hoe uw sieraad er in het echt gaat uitzien.

Als u tevreden bent met het ontwerp en akkoord bent met de offerte gaat Tim aan de slag

Maak proces organische trouwringen

We maken al onze organische trouwringen 100% zelf. Daar komt echt traditioneel vakmanschap bij te pas. Daarnaast maken we gebruik van moderne technieken als 3D printen en gieten van 3Dprints.

De materialen die we gebruiken halen we al jaren bij ons vertrouwde leveranciers.

We maken organische trouwringen in gebruikelijke edelmetalen zoals zilver en diverse soorten goud. Daarnaast maken we ook sieraden van titanium, edelstaal of andere metalen.

Service organische trouwringen

We kennen onze organische trouwringen, We hebben ze ontworpen en gemaakt. Onze organische trouwringen zijn duurzaam. We repareren sieraden door ons gemaakt.

Voordat we ringen afwerken vragen we onze klanten om eerst nog te komen passen. Als dat niet kan omdat het verrassing moet zijn of de afstand groot is passen we de ringmaat gratis aan.

We geven 20 jaar garantie op onze organische trouwringen. Zie hiervoor onze voorwaarden. 

Jaarlijks controleren we uw organische trouwringen gratis.

Meer over dit onderwerp