Claddagh ringen, tradioneel Ierse ringen

Claddagh ringen, traditioneel Ierse ringen / Claddaghringen laten maken?

Claddagh ringen, traditioneel Ierse ringen / Claddaghringen laten maken?

Claddagh ringen laten maken? Claddagh ringen symboliseren liefde, vriendeschap en loyaliteit. Maak een afspraak voor gratis ontwerpgesprek.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Wat bieden we U

In het ontwerpgesprek neem ik uw wensen en ideeën met u door. Als u voorbeelden heeft nemen we die door. Op mijn Pinterestpagina staat een inspiratiebord waar u ook ideeën kan opdoen. Ik kan in veel stijlen ringen ontwerpen en maken. Daarvoor gebruik ik diverse 3d ontwerpprogramma’s en een uitgewerkt print en gietproces

U ontvangt een uitnodiging om het ontwerp en de offerte met me door te nemen. Van het ontwerp heb ik voor u een 3d afbeelding: een foto alsof de ringen al gemaakt zijn. Daardoor krijgt u een realistisch beeld van de ringen die gemaakt gaan worden. Bij de oplevering van het ontwerp ontvangt u een offerte waarvoor ik de ringen kan maken.

De claddagh ringen zijn echt uniek en echt op maat naar uw vinger. Het ontwerp dat ik voor u maak gebruik ik daarna nooit meer. De ringmaat wordt exact opgenomen tijdens het ontwerpgesprek en nogmaals voordat de ringen afgewerkt worden. Indien gewenst pas ik na oplevering van de ringen nog éénmaal kosteloos de ringmaat aan.   

Goudsmid Tim van Schendel heeft de vakschool in Schoonhoven. In de afgelopen 10 jaar is hij een vakman pur sang geworden. Daarnaast maakt hij gebruik van moderne 3d-techniek voor het ontwerpen en maken van zijn sieraden.

Uw claddagh ringen worden met de hand gemaakt in ons goudsmid atelier te Breda. We werken ambachtelijk met de beste materialen om uw claddagh ringen met de hoogste kwaliteit te kunnen aanbieden. De materialen die we gebruiken halen we al jaren bij ons vertrouwde leveranciers.

Onze claddagh ringen zijn duurzaam. We repareren claddagh ringen door ons gemaakt. Jaarlijks controleren we uw sieraden gratis. We geven 20 jaar garantie op onze claddagh ringen. Zie hiervoor onze voorwaarden. 

Maak een afspraak voor een ontwerpgesprek

Jouw persoonlijke claddagh ringen

Wij ontwerpen en maken samen met onze klanten hun eigen unieke claddagh ringen. Heb je interesse kijk dan voor inspiratie op ons inspiratiebord op Pinterest. Of maak een ontwerp afspraak met onze goudsmid.

Claddagh ringen in geelgoud met zwart rhodium

Ontwerpen van claddagh ringen

Samen ontwerpen hoe gaat dat? U heeft een idee of een aantal afbeeldingen die u aanspreken. Samen met Tim gaat u het gesprek aan en ontstaan er ideeën, tekeningen en beelden. Tim werkt dit uit in een digitaal ontwerpprogramma.

Het resultaat ziet u in een afbeelding waarin u uw ontwerp ziet alsof het gefotografeerd is. Daarmee krijgt u een goede indruk hoe uw sieraad er in het echt gaat uitzien.

Als u tevreden bent met het ontwerp en akkoord bent met de offerte gaat Tim aan de slag

Maken van claddagh ringen

We maken de claddagh ringen 100% zelf. Daar komt echt traditioneel vakmanschap bij te pas. Daarnaast maken we gebruik van moderne technieken als 3D printen en gieten van 3Dprints.

De materialen die we gebruiken halen we al jaren bij ons vertrouwde leveranciers.

We maken claddagh ringen in gebruikelijke edelmetalen zoals zilver en diverse soorten goud. 

Service

We kennen onze ringen, We hebben ze ontworpen en gemaakt. Onze claddagh ringen zijn duurzaam. We repareren de ringen door ons gemaakt.

Voordat we ringen afwerken vragen we onze klanten om eerst nog te komen passen. Als dat niet kan omdat het verrassing moet zijn of de afstand groot is passen we de ringmaat gratis aan.

We geven 20 jaar garantie op onze sieraden. Zie hiervoor onze voorwaarden. 

Jaarlijks controleren we uw sieraden gratis.

Claddagh ringen

Claddagh ringen zijn ierse ringen met een grote symbolische waarde. De verhalen over het ontstaan van deze lopen uiteen. Deze ringen symboliseren vriendschap, liefde en trouw.

Ierse ringen, claddagh ringen

De ringen in onderstaande  afbeeldingen heb ik voor klanten ontworpen. Het moesten claddagh ringen zijn, in het ontwerp heb ik de symbolen op mijn manier vorm gegeven en verdere versiering gegeven. Deze ringen zijn gemaakt in palladium. 

De symbolen zijn in de ring op vele verschillende manieren te verwerken. Er zijn eindeloos veel variaties op het thema te maken. Dat maakt het ook zo mooi om met herkenbare traditionele symbolen toch exclusieve unieke ringen te maken. 

In vriendschapsringen, verlovingsring en trouwringen komen symbolen van vriendschap, liefde en trouw ook mooi tot hun recht.Ook al heb je zelf nog geen goed idee hoe ze er voor jou kunnen uitzien samen komen we tot een ontwerp speciaal voor jou of je partner.

Ook andere typische Ierse symbolen vaak met keltische achtergrond zijn mooi in ringen of sieraden te verwerken.

Wil jij jouw unieke claddagh ringen of andere Iers keltische symbolen in een sieraad?  Maak dan een afspraak om samen met jou jouw ideeen over deze ringen vorm te geven. 

Symboliek van de claddagh ringen

De Claddagh ringen zien er altijd ongeveer hetzelfde uit. Het juweel bevat een hart, een kroontje en een paar handjes. Deze drie elementen hebben allen een betekenis:

  • het hart staat voor liefde
  • de handjes staan voor vriendschap
  • de kroon staat voor loyaliteit

Buiten deze drie romantische betekenissen, is het erg belangrijk te weten hoe je zo’n ring moet dragen. Hoe je hem draagt zegt heel wat over je liefdesleven. Draag je hem verkeerd, dan kan dit voor heel wat verwarring zorgen!

  • Draag je de ring aan je rechterhand met de punt van het hart van je af dan betekend dit dat je vrijgezel bent.
  • Draag je de ring aan je rechterhand met de punt van het hart naar je toe dan betekend dit dat je verliefd bent.
  • Draag je de ring aan je linkerhand met de punt van het hart van je af dan betekend dit dat je verloofd bent.
  • Draag je de ring aan je linkerhand met de punt van het hart naar je toe dan betekend dit dat je getrouwd bent.

De geschiedenis van claddagh ringen

Er bestaat een aantal verhalen en mythen over de betekenis en het ontstaan van de ring.

Het visserdorpje

De naam komt van Claddagh, een visserdorpje, liggend waar de rivier Corrib en de Galwaybay elkaar ontmoeten. In dit dorpje zou de ring ontworpen zijn en werd hij gedragen door de vissers van Claddagh (oorspronkelijk zou het teken op de boten en zeilen zijn geschilderd). Als de Claddagh-vissers vreemde collega’s in hun wateren aantroffen, werden die gecontroleerd op dit teken. Hadden ze die niet, dan konden de vreemde vissers rekenen op een enkeltje zeebodem.

Verboden liefde

Een ander verhaal gaat over een prins die verliefd werd op een dienstmeid. Om haar argwanende vader te overtuigen van zijn oprechte gevoelens, ontwierp de prins een ring die er als volgt uitzag: twee handen symboliseren vriendschap, een kroon die staat voor trouw en een hart dat staat voor de liefde. Met deze ring vroeg de prins het meisje ten huwelijk. Toen de vader de betekenis van de symbolen hoorde gaf hij zijn zegen.

De Ierse Drie-eenheid

De ring zou een van de eerste symbolen van de Ierse Drie-eenheid zijn. De kroon stelt dan de Vader voor, de linkerhand de Zoon en de rechterhand de Heilige Geest, alle drie zorgend voor het hart dat de mensheid voorstelt.

Het Keltische godenrijk

Sommigen schrijven er echter ook een voorchristelijke betekenis aan. De rechterhand zou de machtige god, Dagda, de vader der goden voorstellen. De linkerhand zou toegeschreven zijn aan de vruchtbaarheidsgodin Anu, later bekend als Danu. Zij was de stammoeder van de Tuatha Dé Danann. Zij was tevens de godin van de wijsheid en de wind. De kroon staat voor Beauthauille. Het hart staat voor alle harten van de mensheid en ook datgene wat eeuwige muziek naar de Kelten stuurt.

Richard Joyce

Het verhaal over Richard Joyce is mogelijk het meest op waarheid berustende.

Na de gevangene te zijn geweest van een Moorse goudsmid, komt Richard Joyce vrij, nadat William de Derde een overeenkomst wist te sluiten, om al zijn gevangen onderdanen in Algiers weer huiswaarts te doen keren. De Moorse goudsmid wil hem echter niet kwijt en biedt hem zijn dochter en de helft van zijn rijkdom aan. Richard bedankt ervoor en keert terug naar zijn thuisland. Zijn verloofde thuis heeft al die jaren op hem gewacht. Richard geeft haar de ring en ze trouwen. Richard begint een goudsmederij en de eerste Claddagh ringen dragen zijn initialen (RI): Richard Joyce.

Meer over dit onderwerp

Geef een antwoord