Organische ring

Tim van Schendel

Tim van Schendel

Tim van Schendel is sinds 2010 Goudsmid en is sinds 2013 eigenaar van Edelsmederij Turmali. Als goudsmid en designer heeft Tim heeft zich ontwikkeld tot specialist in 3D design en 3D print techniek. Deze gebruikt hij om samen met zijn klanten hun sieraden te ontwerpen en te maken.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Organische ring

Het ontwerpen en maken van organische ringen is een specialiteit van Edelsmederij Turmali. Vormen en texturen uit de natuur vormen de inspiratie voor deze ringen. We ontwerpen de ringen naar de wensen van onze klanten. U ontvangt een video met een samenvatting van het ontwerpproces.

Organische vormen

Menselijke, dierlijke en plantaardige vormen zijn de basis voor organische vormgeving. Kenmerkend zijn de vormen zonder duidelijke rechte lijnen. Organische vormen bestaan uit zachte, vloeiende lijnen en gebeeldhouwde vormen. Natuurlijke vormen en texturen zoals takken, boomschors, rotsen. 

Daarentegen komen geometrische vormen in de natuur weinig voor. In landschappen zijn menselijk ingrijpen vaak direct te herkennen door de onnatuurlijk rechte lijnen. 

De  organische trouwringen die we maken hebben vloeiende of juist grillige lijnen. Het reliëf en het spel tussen mat en glans maakt deze natuurlijke ringen tot speelse en tijdloze blikvangers.

Het contrast van organische vormen in combinatie met geometrische strakke lijnen kunnen tot spannende vormen leiden.

 

 

Hoe werkt Goudsmid Tim?

Hij neemt in een eerste gesprek uw wensen met u door. Hij ontvangt u daarvoor graag in zijn Atelier, maar het kan ook telefonisch. 

Als u al ideeën heeft, en eventueel afbeeldingen heeft, van wat u wilt dan kunt u deze vooraf naar hem mailen. 

Tijdens of na het gesprek gaat hij aan de slag met het maken van uw ontwerp in 3d. U ontvangt van hem een afbeelding van het ontwerp in 3d. U krijgt dan ook een offerte. 

Als u akkoord bent gaat hij aan de slag. Voordat we de ring afwerken nodigt hij u uit om de ring te komen passen. Daarna werkt hij de ring af.

Mocht na enige tijd blijken dat de ring toch niet fijn zit, past hij de ring kosteloos voor u aan.

 

Afspraak maken