Unieke trouwringen

Unieke trouwringen

Veel aanbieders zeggen unieke trouwringen te bieden maar bedoelen dat je kleine keuzes hebt in de standaarden die ze zelf hebben gemaakt. Een goede goudsmid of edelsmid neemt uitgebreid de tijd om een uniek sieraad te ontwerpen wat aansluit bij de wensen van de klant.
Sommige mensen hebben duidelijk voor ogen wat ze precies willen en dat is goed. Echter velen hebben een vaag idee maar weten het niet precies. In beide situaties kan de goudsmid met zijn ontwerpkwaliteten u van dienst zijn. Ik wil voor mijn klanten unieke en exclusieve sieraden maken.

Ontwerpen trouwringen

Mensen die bij me komen neem ik mee in het ontwerpproces. Het ontwerpen van de trouwringen is een belangrijke stap in het maakproces. Voordat ik daar 3d programma’s bij gebruikte tekende ik het ontwerp op papier. De  moeilijkheid daarbij is dat het veel vraagt van de verbeeldingskracht. Op papier is het plat terwijl je een ontwerp maakt dat de ruimte vult. Nu gebruik ik 3d ontwerpprogramma’s op mijn computer. Stap voor stap kan je zien hoe de trouwringen vorm krijgen. Mijn klanten zijn hierdoor veel meer betrokken in het ontwerp proces.  In een eerste gesprek waarin ik met de klant samen het ontwerp van de trouwringen vorm geef krijgt het ontwerp al zijn contouren. Daarna neem ik de tijd om het ontwerp verder af te maken. De klant ontvangt een of meerdere afbeeldingen van het ontwerp. We kunnen het ontwerp ook in een 3d viewer plaatsen waardoor de ringen van alle kanten kunnen worden bekeken. Aanvullende wensen worden in het ontwerp verwerkt tot het definitief is. De klant ontvangt nu een offerte.

Maken trouwringen

Het maken van trouwringen is bij mij een samenspel van ouderwets vakmanschap waarbij ik gebruik maak van de nieuwste technische mogelijkheden. Het 3d ontwerp gaat naar de 3d printer, die de trouwringen in lichtgevoelige hars print. Deze prints worden “opgeboomd” en in een “imbedmassa” (soort gips) geplaatst. In de oven brand het ontwerp geheel uit waardoor de ruimte vrij komt waarin het edelmetaal gegoten kan worden. Dit gieten gebeurt onder druk in een gietmachine. Daarna komt het afwerken van de trouwringen. Soms moeten onderdelen gesoldeerd worden, edelstenen gezet en het oppervlak netjes afgewerkt. Voor het afwerken worden de ringen eerst nog gepast. Ik wil zeker weten dat ze goed zitten. Na het afwerken zijn ze klaar en kan de klant de sieraden ophalen in mijn atelier in Breda.

Dit gehele proces van ontwerpen tot het eindproduct geldt niet alleen voor trouwringen maar feitelijke voor alle sieraden die voor mensen maak. Het geeft mij veel voldoening om samen met mensen  een sieraad te maken waarvan ze voelen dit hoort bij mij, dit past echt bij me. Dat zijn echte unieke exclusieve trouwringen. Kijk in mijn portfolio naar de grote diversiteit in ontwerpen.

Soms gebeurt het dat de ringen na een tijdje minder goed zitten. Ik maak de ringen dan weer passend voor mensen zonder dat daar extra kosten aan zijn verbonden.

 

Geef een reactie

Sluit Menu
×

Winkelmand

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close