Unieke verlovingsring

Tim van Schendel

Tim van Schendel

Tim van Schendel is sinds 2010 Goudsmid en is sinds 2013 eigenaar van Edelsmederij Turmali. Als goudsmid en designer heeft Tim heeft zich ontwikkeld tot specialist in 3D design en 3D print techniek. Deze gebruikt hij om samen met zijn klanten hun sieraden te ontwerpen en te maken.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Verlovingsring

U bent op zoek naar een unieke verlovingsring? Niet zomaar een ring uit duizenden maar een exculsieve ring . Dan bent u bij Edelsmederij op de juiste plaats.

Exclusieve verlovingsringen

U wilt een verlovingsring? Maar niet zomaar een standaard ring die je honderd in een dozijn bij de juwelier kan kopen. Hoe duur ook het blijft een massaproduct. Heeft u iets bijzonders in gedachte maar weet niet hoe het er precies moet uitzien. Ik denk samen met je mee en zoek naar creatieve ideeën om jouw specifieke ring vorm te geven. Het ontwerp kan traditioneel en eenvoudig maar mooi zijn tot zeer bijzonder of afwijkend en opvallend.

Ik teken de ring uit in een 3d ontwerpprogramma en je krijgt enkele afbeeldingen alsof de ring al gemaakt is. Met het ontwerp ontvang je een offerte met het bedrag  waar ik de ring voor kan maken. In het ontwerp kan ik rekening houden met je budget. De breedte, dikte of vorm van de ring bepalen vaak de hoeveelheid materiaal dat je nodig hebt. Ook de keuze van het materiaal waarin de ring gemaakt wordt kan verschil in prijs maken. Niet op de laatste plaats is een edelsteen een niet te onderschatten kostenpost.

Edelmetalen

Ik kan de ontworpen ring voor je printen in acrylhars en daarna voor je gieten en helemaal afwerken zodat hij straalt naar alle kanten, of juist niet. Ik kan ringen gieten in allerlei verschillende legeringen: edelstaal; cobalt chrome legeringen; zilver; goud legeringen; platina; titanium; zirkoinium.

Verschillende materialen in een ring kan heel mooi zijn. Dit kunnen witgoud en geelgoud maar ook roze-goud of een samen met een ander edelmetaal zijn. Ieder edelmetaal heeft zijn eigen uitstraling. 

Edelstenen in verlovingsringen

Traditioneel hoort een diamant of briljantje in een verlovingsring. Maar er zijn ook andere edelstenen die heel mooi in een verlovingsring passen. Voor verlovingsringen en trouwringen adviseer ik wel altijd edelstenen die een bepaalde hardheid hebben en kleurvast zijn. Ik gebruik vaak ook saffier in verlovingsringen en trouwringen. Saffier is na diamant de hardste edelsteen en is kleurvast. Saffier is in verschillende kleuren en in verschillende vormen te krijgen. Ik zoek de edelsteen voor u uit. Ik kan eventueel verschillende edelstenen op zicht krijgen waaruit u de edelsteen kan kiezen die u het mooist vindt.

Heel bijzonder zijn edelstenen met designslijpsels. Deze zijn soms op voorraad, maar vaak worden ze in opdracht geslepen. Ik maak gebruik van een edelsteenleverancier die zelf overal in de wereld de edelstenen uitzoekt en edelsteenslijpers in hun portefeuille hebben die geweldig mooi werk leveren.

Werkwijze

Ik neem in een eerste gesprek uw wensen met u door. Ik ontvang u daarvoor graag in ons Atelier, maar het kan ook telefonisch. 

Als u al ideeen heeft, en eventueel  afbeeldingen heeft, van wat u wilt dan kunt u deze vooraf naar me mailen. 

Tijdens of na het gesprek ga ik aan de slag met het maken van uw ontwerp in 3d. U ontvangt van ons een afbeelding van het ontwerp in 3d. U krijgt dan ook een offerte van me. 

Als u akkoord bent ga ik aan de slag. Voordat we de ring afwerken nodigen ik u uit om de ring te komen  passen. Daarna werk ik de ring af.

Mocht na enige tijd blijken dat de ring toch niet fijn zit, pas ik ring kosteloos voor u aan.

Afspraak maken

Meer over dit onderwerp