Unieke trouwringen in mijn atelier te Breda

Tim van Schendel

Tim van Schendel

Tim van Schendel is sinds 2010 Goudsmid en is sinds 2013 eigenaar van Edelsmederij Turmali. Als goudsmid en designer heeft Tim heeft zich ontwikkeld tot specialist in 3D design en 3D print techniek. Deze gebruikt hij om samen met zijn klanten hun sieraden te ontwerpen en te maken.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Unieke trouwringen in Breda

Goudsmid Tim heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen en maken van trouwringen. Hij gaat samen met mensen aan tafel zitten en neem alle wensen en ideeen meer in het ontwerp. Ontwerpen doet hij in 3D, daardoor kan je de ringen in een afbeelding al zien voordat ze gemaakt zijn.

Trouwringen: Hoe ging dat vroeger?

De goudsmid ging met zijn klanten aan tafel en aan de hand van vele voorbeelden in voorbeeldboeken en een schetsboek kwam de goudsmid samen met zijn klanten tot een ontwerp. De goudsmid ging aan het werk en de klant kon aan het eind van het proces het product bewonderen, of……..

Ontwerpen van exclusieve trouwringen

Goudsmid Tim van Schendel gaat samen met zijn klanten aan tafel zitten en onderzoekt samen met de klant wat voor soort trouwringen zij willen. Soms worden in een schetsboek eerst wat voorbeelden gemaakt en zoeken we voorbeelden op internet. Sommige ontwerpen lenen er zich al voor om tijdens het gesprek in 3d op te zetten.  Al snel kan hij daar in grote lijnen het ontwerp in een 3d omgeving zetten. Je krijgt als klant dan al snel een indruk hoe een sieraad, trouwringen bijvoorbeeld er ruimtelijk uit komt te zien. Na het gesprek ontwerpt Tim de trouwringen in 3d. Een ontwerpgesprek duurt al snel ruim een uur tot anderhalf uur. Een ontwerpgesprek is goed te combineren met een bezoek aan Breda. Breda is een mooie autentieke stad met veel winkels, restaurants, cafe’s en terassen. De omgeving van Breda is bijzonder bosrijk.

Sculpturen in 3d is bijzonder

Vrije organische vormen in 3d tekenen is voor veel ontwerpers nog moeilijk omdat de meest gangbare ontwerpprogramma’s dat niet kunnen. Goudsmid Tim van Schendel gebruikt speciale software die ook in de animatie industrie gebruikt wordt om ook vrije vormen en organische vormen te gebruiken in zijn ontwerpen.

Afbeelding van uw trouwringen in 3d

Als het ontwerp in 3d af is maken we daar een afbeelding van. Het maken van een echt goede realistische afbeelding is niet eenvoudig. We slagen er steeds beter om mooie afbeeldingen te maken van ontwerpen. Deze afbeeldingen sturen we naar onze klanten. Deze realistische afbeeldingen van de trouwringen maken het de klant makkelijker om te beoordelen of de ringen naar wens zijn..

3d Ontwerp als basis voor maken van uw unieke trouwringen

Dit 3D-ontwerp is niet alleen bedoeld voor de klant om te zien hoe uw unieke  trouwringen eruit gaan zien maar ook om ze in 3d te kunnen printen. De 3d print van de trouwringen vormen dan weer de basis om de ringen te gieten. Maar daar een andere keer meer over.

Meer over dit onderwerp