Trouwringen Breda

Zoek je trouwringen in Breda

Edelsmederij Turmali is een vertrouwd adres voor een verlovingsring of trouwringen. We nemen uitgebreid de tijd om samen met u uw unieke ringen vorm te geven.

Trouwringen Breda bij Edelsmederij Turmali

Trouwringen breda: Turmali onderscheid zich van juweliers en veel goudsmeden door een grote diversiteit in ontwerpstijlen en grote diversiteit in ringen.
Uitgangspunt voor Goudsmid Tim van Schendel van Edelsmederij Turmali zijn uw wensen en ideeën. Voor Tim is het een uitdaging om uw wensen en ideeën om te zetten in ontwerpen zoals u die voor ogen had.
Niet iedereen die een paar aparte ringen wil heeft een uitgesproken idee over het ontwerp. In een ontwerpgesprek neemt Tim je mee in het ontwerpproces om uit te komen bij jouw ringen.
We streven er altijd naar om unieke ringen te ontwerpen die passen bij wat de klant wil of waar de klant zich fijn bij voelt.
Doordat we in 3d kunnen ontwerpen en printen zijn we in staat ontwerpen te maken die met de hand niet te maken zijn.

 

Unieke trouwringen

Trouwringen voor het leven

Trouwringen koop je voor het leven tenminste dat is toch de intentie. Daar horen geen ringen bij die na 4 of 5 jaar versleten zijn, te dun worden enzovoort.
Het moeten ringen zijn die je iedere dag kan dragen en die lang mee gaan. Daar horen geen smalle dunne of holle ringetjes bij. Let op als trouwringen goedkoop zijn komt dat uit de lengte (dikte) of breedte.

Welk edelmetaal kan je gebruiken voor trouwringen

Trouwringen horen toch van goud te zijn, of…… Gelukkig ontstaat er de laatste jaren een trend om ook naar andere metalen te kijken voor trouwringen. De essentie is dat het materiaal moet passen bij het ontwerp en bij de persoon die het draagt. Ringen van edelstaal, cobalt chrome of titanium kunnen erg mooi zijn. Wat denk je van grijze of grijszwarte ringen van zirkonium.
We hebben van veel materialen een sample liggen op basis waarvan je een keuze kan maken voor materiaal.
Ook in goud heb je veel mogelijkheden. Naast het traditionele geelgoud heb ook je ook warmgeelgoud, rozegoud en roodgoud. Naast witgoud ook palladium. Ook platina kan heel mooi zijn maar is wel weer erg kostbaar. Ook groengoud behoort tot de mogelijkheden.
We letten erop dat in alle (edel)metalen geen nikkelverbindingen voorkomen.

Organische trouwringen

Edelstenen in trouwringen

Een mooie edelsteen in een trouwring kan erg mooi zijn maar is geen must. Ook bij edelstenen in trouwringen moet je rekening houden met duurzaamheid. Een ring die dagelijks gedragen wordt moet tegen een stootje kunnen. De kleur van de edelsteen moet kleurvast zijn en niet verbleken door de zon. Je komt dan al snel uit bij diamanten maar er zijn ook hele mooie alternatieven die ook nog minder duur zijn. Ik gebruik vaak saffier edelstenen in plaats van diamanten. Saffier is vaak ook een stuk betaalbaarder en saffier kun je in verschillende kleuren krijgen. Saffier is na diamant de hardste edelsteen en saffier is ook kleurvast.
Voor onze opdrachten zoeken we edelstenen bij ons vertrouwde adres, zij reizen de wereld rond om zelf de edelstenen te selecteren zodat we altijd de keuze hebben uit de beste kwaliteit edelstenen. Zij maken ook speciale designslijpsel die edelstenen op een speciale manier tot hun recht laten komen.
Ook diamanten heb je in veel verschillende kwaliteiten. We zoeken bij onze adressen altijd naar een goede en betaalbare kwaliteit van diamanten.

Bewerking van oppervlak van de trouwringen

Na het ontwerp van de ring, de keuze voor edelsteen is er ook de keuze voor de bewerking van het oppervlak van het (edel)metaal. Er zijn verschillende bewerkingen mogelijk zoals, hoogglans, gematteerd en hamerslag.
Van al deze bewerkingen hebben we voorbeelden liggen zodat je een keuze kan maken voor een of meer bewerkingen.

Ontwerpproces van de ringen

Hoe verloopt nu zo’n ontwerpproces en hoe bent u als klant daarbij betrokken? In een eerste ontwerpgesprek worden alle aspecten doorgenomen. Als je ideeën hebt kun je die alvast mailen eventueel ondersteund met afbeeldingen. In het gesprek worden de eerste contouren van het ontwerp uitgezet. Soms op getekend op papier soms direct getekend in een 3d programma. Nadat alles doorgenomen is maakt Tim een ontwerp. U ontvangt een afbeelding van het ontwerp. Deze afbeelding ziet er uit alsof de ringen al gemaakt zijn en er een foto van gemaakt is. Hierdoor krijgt u als klant een goed beeld hoe het eruit gaat zien. U kunt nog wijzigingen laten aanbrengen in het ontwerp.
Als u akkoord bent met het ontwerp ontvangt u van ons ook een offerte waar we de ringen voor kunnen maken. Het is goed om tijdens het ontwerpproces aan te geven waar uw financiële grenzen liggen dan kunnen we daar rekening mee houden. We vragen vaak een aanbetaling voor we aan het maken van de ringen beginnen.

Klassieke trouwringen

Passen van de ringen

Als de ruwe ring gemaakt is nodigen we u uit om de ringen te komen passen zodat we zeker weten dat de ringen goed zitten als ze klaar zijn. Daarna maken we de ringen helemaal af en nodigen we je uit om ze op te halen.
Nazorg
Het kan altijd gebeuren dat de ring toch niet lekker past. We passen de ringmaat ook na aanschaf gratis voor u aan. U kunt jaarlijks de ringen even afgeven zodat we ze goed kunnen schoonmaken en nalopen. Dit doen we geheel gratis voor al onze klanten.

Wat kosten unieke handgemaakte trouwringen

De prijs van trouwringen is sterk afhankelijk van het ontwerp, het edelmetaal en de edelstenen. Een paar zilveren trouwringen is mogelijk vanaf €350,00. Een paar gouden trouwringen kan vanaf ongeveer €1200,00 tot €1500,00. In de ontwerpfase houden we rekening met uw budget. De grootte van de ring, de complexiteit van het ontwerp en de keuze voor de materialen bepalen uiteindelijk de prijs. Met het ontwerp ontvangt u een offerte waarvoor we de ringen kunnen maken. U heeft voor deze prijs echt unieke trouwringen.

Werkwijze

Ik neem in een eerste gesprek uw wensen met u door. Ik ontvang u daarvoor graag in ons Atelier, maar het kan ook telefonisch. 

Als u al ideeen heeft, en eventueel  afbeeldingen heeft, van wat u wilt dan kunt u deze vooraf naar me mailen. 

Tijdens of na het gesprek ga ik aan de slag met het maken van uw ontwerp in 3d. U ontvangt van ons een afbeelding van het ontwerp in 3d. U krijgt dan ook een offerte van me. 

Als u akkoord bent ga ik aan de slag. Voordat we de ring afwerken nodigen ik u uit om de ring te komen  passen. Daarna werk ik de ring af.

Mocht na enige tijd blijken dat de ring toch niet fijn zit, pas ik ring kosteloos voor u aan.

Afspraak maken

Meer over dit onderwerp