agaat edelsteen

Agaat edelsteen

Agaat edelsteen is een bijzonder (half) edelsteen. Prachtige vormen en kleuren. Agaat biedt veel mogelijkheden in hangers en oorsieraden.

Read More »
Lapis edelsteen

Lapis edelsteen

Lapis edelsteen is gevoelig voor sterke druk en hoge temperatuur, heet water, zuren en zeep. Ringen tijdens huishoudelijk werk afdoen!

Read More »
Granaat edelstenen-sieraden

Granaat edelsteen

Granaat edelsteen is een mooie warme edelsteen voor in sieraden. Vaak zie je de rode variant in sieraden terug. In bijgevoegde foto een granaat met een speciaal design slijpsel. Deze ring voor een klant speciaal op maat gemaakt.

Read More »
Topaas

Topaas edelsteen

Topaas edelsteen is een zeer mooie edelsteen voor in sieraden. Bij topaas in ringen wel opgeletten de steen is enigszins kwetsbaar tegen stoten. Ook kan de steen lichtgevoelig zijn.

Read More »
citrien

Citrien edelsteen

Citrien edelsteen, mooi gekleurd en doorzichtig worden gebruikt als stenen voor ringen en hangers. De mindere stenen worden verwerkt in kettingen. Let op de kleur van citrien is gevoelig voor zon en zonlicht.

Read More »
smaragd

Smaragd edelsteen

Smaragd edelsteen heeft een prachtige groene kleur, smaragdgroen. Smaragd is mooi in sieraden, geslepen of cabochon geslepen. Smaragd is kleurvast maar niet zo hard als diamant. Let op bij het dragen van smaragd sieraden dat het niet met scherpe voorwerpen in aanraking komt. Let ook op bij gebruik van huishoudelijke schoonmaakartikelen of andere chemische producten.
Het schoonmaken van smaragd kan het best gedaan worden in lauw water met milde zeep en een zacht borsteltje en drogen met een katoenen doek. Met de juiste behandeling kan de steen generaties overleven.

Read More »