Bijzondere trouwringen

Tim van Schendel

Tim van Schendel

Tim van Schendel is sinds 2010 Goudsmid en is sinds 2013 eigenaar van Edelsmederij Turmali. Als goudsmid en designer heeft Tim heeft zich ontwikkeld tot specialist in 3D design en 3D print techniek. Deze gebruikt hij om samen met zijn klanten hun sieraden te ontwerpen en te maken.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Bijzondere trouwringen met een verhaal

Bijzondere trouwringen. Trouwringen met een verhaal. Hoe de wensen van onze klanten tot uitdrukking kwam in deze twee prachtige ringen.

Bijzondere trouwringen

Dit bericht gaat over trouwringen die je niet direct passend bij elkaar zou kiezen. Maar het zijn wel ringen die uitdrukkelijk naar de wens van de dragers zijn ontworpen. Het zijn allebei ringen met een eigen verhaal.

Voor de dames ring zochten we een specifiek blauwe edelsteen. Na een halve ochtend zoeken bij de leverancier konden we de gewenste kleur en edelsteen niet gevonden krijgen. We hebben de leverancier een zoekopdracht meegegeven op haar reis over de wereld. Met het resultaat van een prachtig blauwe saffier. Het heeft enkele maanden gekost maar het resultaat mag er zijn.

We kunnen uit een uitgebreide collectie van onze leverancier de edelsteen zoeken die jij wenst. We kunnen eventueel een aantal edelstenen op zicht krijgen. Onze leverancier zoekt zelf over de gehele wereld naar de edelstenen die ze in hun collectie opnemen. In dit geval konden we de leverancier vragen naar deze edelsteen te zoeken.

Bijzondere trouwringen contrasterende metalen

De herenring is een heel ander verhaal. Hier was de vraag naar een ring waarin twee contrasterende metalen waren verwerkt. Na een speurtocht van verschillende opties kwamen we uit op een ring van edelstaal en van zirkonium. Zirkonium is een metaal dat pas in 1789 is ontdekt. Het is een metaal dat met bijna niets reageert en bijzonder anti allergeen is. Bij oxidatie krijgt het metaal een mooie zwarte kleur.

De ring ziet er stoer en strak uit. De twee metalen contrasteren prachtig en geven de ring een speciale uitstraling. Zo kunnen we ringen maken waarin verschillende metalen zijn verwerkt  en daardoor een heel eigen aparte sfeer krijgen.

Het is een mooi proces om samen met klanten ringen te ontwerpen en maken. Dit is een specialiteit van Edelsmederij Turmali om samen met mensen te zoeken naar bijzondere speciale sieraden.

Werkwijze

Ik neem in een eerste gesprek uw wensen met u door. Ik ontvang u daarvoor graag in ons Atelier, maar het kan ook telefonisch. 

Als u al ideeen heeft, en eventueel  afbeeldingen heeft, van wat u wilt dan kunt u deze vooraf naar me mailen. 

Tijdens of na het gesprek ga ik aan de slag met het maken van uw ontwerp in 3d. U ontvangt van ons een afbeelding van het ontwerp in 3d. U krijgt dan ook een offerte van me. 

Als u akkoord bent ga ik aan de slag. Voordat we de ring afwerken nodigen ik u uit om de ring te komen  passen. Daarna werk ik de ring af.

Mocht na enige tijd blijken dat de ring toch niet fijn zit, pas ik ring kosteloos voor u aan.

Afspraak maken

Meer over dit onderwerp