Bijzondere trouwringen

Bijzondere trouwringen

Trouwringen met een verhaal

Dit bericht gaat over trouwringen die je niet direct passend bij elkaar zou kiezen. Maar het zijn wel ringen die uitdrukkelijk naar de wens van de dragers zijn ontworpen. Het zijn allebei ringen met een eigen verhaal.

Voor de dames ring zochten we een specifiek blauwe edelsteen. Na een halve ochtend zoeken bij de leverancier konden we de gewenste kleur en edelsteen niet gevonden krijgen. We hebben de leverancier een zoekopdracht meegegeven op haar reis over de wereld. Met het resultaat van een prachtig blauwe saffier. Het heeft enkele maanden gekost maar het resultaat mag er zijn.

We kunnen uit een uitgebreide collectie van onze leverancier de edelsteen zoeken die jij wenst. We kunnen eventueel een aantal edelstenen op zicht krijgen. Onze leverancier zoekt zelf over de gehele wereld naar de edelstenen die ze in hun collectie opnemen. In dit geval konden we de leverancier vragen naar deze edelsteen te zoeken.

4-zirkonium-ring-web

De herenring is een heel ander verhaal. Hier was de vraag naar een ring waarin twee contrasterende metalen waren verwerkt. Na een speurtocht van verschillende opties kwamen we uit op een ring van edelstaal en van zirkonium. Zirkonium is een metaal dat pas in 1789 is ontdekt. Het is een metaal dat met bijna niets reageert en bijzonder anti allergeen is. Bij oxidatie krijgt het metaal een mooie zwarte kleur.

10-zirkonium-ring-web

De ring ziet er stoer en strak uit. De twee metalen contrasteren prachtig en geven de ring een speciale uitstraling. Zo kunnen we ringen maken waarin verschillende metalen zijn verwerkt  en daardoor een heel eigen aparte sfeer krijgen.

Het is een mooi proces om samen met klanten ringen te ontwerpen en maken. Dit is een specialiteit van Edelsmederij Turmali om samen met mensen te zoeken naar bijzondere speciale sieraden.

Sluit Menu